altWie wij werkelijk zijn, zit in iedereen. Het is een gevoel waarmee je wordt geboren. Een kracht die diep van binnen zit. En soms, jammer genoeg vaker dan ik zelf zou willen, maken wij dingen mee waardoor je gaat twijfelen aan je gevoel. Waardoor je niet meer weet of die kracht nog in je zit. En vaak groeit er dan een muurtje om je heen waardoor die kracht misschien wel wordt beschermd, maar ook niet wordt gebruikt. Dan gaan we over op de logica en beredeneren we alles. Met alle gevolgen van dien, we zijn niet langer onszelf... Maar opeens komt daar het keerpunt, in ieder van ons. Bij sommige mensen later als bij de ander...een eureka momentje.

 

Je ziet opeens het heldere licht en dan denk je bij jezelf: wacht even...ho wacht even. Dit gevoel ken ik, dit kan ik aan, deze stap kan en durf ik te nemen. En dat moment is het moment dat je werkelijk bent wie je kunt zijn... Jezelf maar ook zoveel meer: vrouw, vriendin, dochter, vertrouwenspersoon en ga zo maar door.

 

Als je leert beseffen wie je werkelijk bent, dan pas geniet je en ben je altijd trouw aan jouw principes, emoties en ontwikkeling. Dan is ons lichaam slechts het kadopapiertje wat erom heen zit, want als je werkelijk bent wie je hoort te zijn, straal je van binnen uit. En dan ben je mooi, zo mooi. Prachtig, heb je ooit beseft hoe mooi? En dan maakt het niet uit al heb je maatje 34 of maat 52, want je stelt jezelf toch nooit voor: “Hallo ik ben Jagaira en ik heb maat 46-48”, dat je het even weet... Nee, je komt stralend binnen en jouw werkelijke ik komt binnen en die is prachtig. Dus twijfel niet langer en wees jezelf...

 

Jagaira Hagendijk
Miss PlusSize Fashion 2010

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn